0:06 AM
План щодо зеленого переходу України розробляє Міністерство економіки

Міністерство економіки розробляє план щодо зеленого переходу України, але цей план неможливо реалізувати без консолідації зусиль з громадським сектором і бізнесом. Про це заявив заступник Міністра економіки України Олексій Соболєв під час Міжнародного форуму сталого розвитку 2023 (ISF2023), який відбувся в Києві та Гаазі 20-21 вересня.

"Дотримання принципів сталого розвитку сприятиме швидшими темпами відновлення української економіки в поствоєнний період", - зазначив заступник міністра.

"Оскільки ці стандарти є критично важливим елементом міжнародної діяльності, банки та фінансові інституції інвестують лише у відповідальні компанії. Зрештою, це необхідно для функціонування стійкості міжнародного бізнесу. Компанії мають захищати навколишнє середовище і співробітників, а держава має захищати стійкість бізнесу, це взаємопов'язана система", - заявила регіональна радниця IFC з питань ESG у Європі, Латинській Америці, Центральному та Близькому Сході та Пакистані Кароліна Брайт.

Дімітрі Гвіндадзе, керівник  відділу кліматичної стратегії та регіонального розвитку, ЄБРР, зазначив, що відновлення України є одним з основних пріоритетів Європейського банку реконструкції та розвитку, як найбільшого інвестора в країну.  

«ЄБРР в Україні займається сприянням торгівлі, енергетичні та продовольчій безпеці, розвитком інфраструктури, забезпеченням ліквідності муніципалітетів, підтримкою бізнесу та приватного сектору, сприянням реформуванню держави. Зелений перехід важливо здійснити на всіх рівнях від виробництва до оподаткування», - зазначив він під час форуму.

20 та 21 вересня 2023 року, в Києві та Гаазі відбувся Міжнародний форум сталого розвитку 2023 (ISF2023), метою якого стала консолідація експертів, бізнесу та влади України та ЄС задля відновлення та розвитку економіки на принципах сталості. Форум вже третій рік поспіль організовує Асоціація експертів зі сталого розвитку (ASDE).

Протягом двох днів International Sustainability Forum 2023 спікери та учасники обговорювали такі теми, як: «Фінансування зеленого відновлення України», «Перехід до зеленої економіки», «Фінансування відновлення агробізнесу в Україні», «Зелене та стійке відновлення міст в Україні» тощо.

Категорія: Новини України | Переглядів: 1113 | Додав: news | Теги: економіка, перехід, Зелений | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar