2:40 PM
Прогноз Кабміну: коли Україна зможе вступити до Євросоюзу

Україна вже протягом тривалого часу прагне вступити до Євросоюзу та виконує умови необхідні для цього. В уряді дали новий прогноз щодо цієї важливої для нас події.

Про це розповіла віце-прем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

За її словами, Україна буде спроможна виконати всі умови, поставлені Союзом, за два роки після початку переговорів щодо вступу до Євросоюзу.

"Я теж завжди говорила два роки. Але у своєму розумінні, я мала на увазі два роки після початку перемовин. Я бачу, що Україні реально за два роки виконати свою домашню роботу", – додала вона.

Також віцепрем'єрка уточнила, що підготовку до перемовин Україна почне 15 грудня.

Саме звіт Єврокомісії стане основою для національної програми підготовки до вступу до ЄС.

"Хочу звернути увагу, що цей звіт стосується не лише семи критеріїв, політичних аспектів та містить рекомендацію про розширення, але і містить 150 сторінок оцінки нас як держави з точки зору функціонування нас, як інституції, економіки, готовності до членства в ЄС. На основі цього документу буде формуватися переговорна рамка з обох сторін", – сказала вона.

Крім того, Стефанішина зазначила, що Україна вже відходить "від історії із сімома рекомендаціями".

"Ми рухаємося далі в напрямку початку підготовки до перемовин. Ми розглядаємо чотири додаткові критерії, які визначила Європейська комісія як такі, що Україна вже зобовʼязалася реалізувати, але не факт, що ця рекомендація буде підтверджена на Європейській Раді в грудні", – додала Стефанішина.

Також чиновниця уточнила, що на основі звіту Єврокомісії буде побудовано національну програму підготовки до вступу в Євросоюз. Однак, вона щороку оновлюватиметься (з урахуванням досягнутого прогресу перемовин та їхньої динаміки).

Категорія: Новини України | Переглядів: 793 | Додав: news | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar