11:52 AM
Простий спосіб як позбутися стресу запропонували вчені

прогулянка парк Опублікувано результати дослідження вчених з Цукубского університету, які виявили простий спосіб поліпшити психічне здоров'я і поборотися зі стресом.

У дослідженні взяли участь близько 6 тисяч працюючих жителів Японії у віці від 20 до 60 років.  Вчені, на чолі з професором Шінічіро Сасахара, вивчили так звані «почуття узгодженості» (SOC), демографічні особливості, а також регулярність прогулянок в лісі або парку біля учасників. Відзначимо, що "почуття узгодженості" складаються з трьох принципів, а саме свідомості або пошуку сенсу існування, осяжності або виявлення і усвідомлення стресу, а також керованості, що має на увазі готовність протистояти стресу.  Відзначається, що люди з сильним SOC є більш стійкими до стресу.

В результаті з'ясувалося, що люди з сильним SOC регулярно гуляли на свіжому повітрі.  При чому сильніший SOC був зафіксований у людей, які гуляли в лісах і парках частіше одного разу на тиждень.

Дослідження припускає, що прогулянка в лісі або парку хоча б раз на тиждень може допомогти людям мати більш сильне SOC.  Прогулянка в лісі або парку - це просте заняття, яке не потребує спеціального обладнання або підготовки. Це дуже хороша звичка, яка допоможе поліпшити психічне здоров'я і навчитися управляти стресом.

Переглядів: 3323 | Додав: abel | Теги: прогулянка, зняття, СТРЕС, парк | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar