5:10 PM
Рекорд за часом польотів над Марсом встановив мінівертоліт NASA

Міні-вертоліт NASA під назвою Ingenuity зумів показати рекордний час польотів над Марсом. 5 грудня він протримався над поверхнею планети 117 секунд і наблизився до місця вильоту Wright Brothers Field, де чекатиме на прибуття марсохода Perseverance. Про це повідомляється на сайті NASA.

Загальний час польотів міні-вертольота NASA Ingenuity над Марсом складає 30 хвилин та 48 секунд. Рекордну позначку досягнуто під час 17-го польоту апарату 5 грудня, який тривав 117 секунд. Завдяки цьому вертоліт став першим в історії літальним апаратом, який зробив подібне на іншій планеті.

1,8-кілограмовий Ingenuity за весь час перебування на Червоній планеті подолав відстань 3592 метри, піднявся на висоту 12 метрів та розвинув швидкість 5 м/сек.

Статус вертольота 5 грудня не підтвердився через несподіване відключення передачі даних після зниження. Декілька радіопакетів, пізніше отриманих марсоходом Perseverance, було недостатньо. 10 грудня інженери отримали дані і тепер заявили про нове досягнення Ingenuity.

18-й політ вертольота був запланований на 15 грудня, але поки що NASA не повідомляє, чи був він здійснений. Очікується, що Ingenuity пролетить 230 м зі швидкістю 2,5 м/с.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 2813 | Додав: news | Теги: мінівертоліт, NASA, політ, марс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar