12:15 PM
Собівартість українського газу підрахували в Кабміні

український газ В Кабміні підрахували собівартість газу, виробленого в Україні. Ціна палива складає не більше 3 тисяч гривень. Про це під час виступу у Верховній Раді повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр економіки Олексій Любченко.

За його словами, уряд очікує, що наступного року ціна газу для промисловості буде близько $350 за тисячу кубометрів.

"Собівартість українського газу – трохи більше 3000 грн, а в балансі споживання український газ займає половину. Ціни на (європейському) ринку – вже понад 55 000. Потрібно говорити не стільки про населення і житлово-комунальну сферу, з якими уряд, підписавши меморандум, вирішив питання, а про промисловість, особливо хімічну, переробну, цукрову. Середньозважена ціна, яка сьогодні розраховується для економіки і буде врахована в прогнозі, – більш $350 за тисячу кубічних метрів", – сказав Любченко.

У вересні 2021 року транзит природного газу по українській ГТС до країн Європи склав 3,257 млрд кубометрів. За 9 місяців 2021 року транзит склав 32,666 млрд кубометрів, а середньодобовий обсяг транспортування – 119 млн кубометрів.

Категорія: Новини України | Переглядів: 3693 | Додав: news | Теги: ГАЗ, український, собівартість, кабмін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar