11:38 PM
США оголосили нову військову допомогу Україні на $1,3 млрд

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні загальною вартістю 1,3 мільярда доларів.

Новий пакет допомоги США надається через "Ініціативу сприяння безпеці України" (USAI), яка передбачає закупівлю обладнання в промисловості, а не його вилучення із запасів американської армії.

До пакета входять насамперед чотири зенітно-ракетні комплекси NASAMS і боєприпаси до них, 152-міліметрові артилерійські снаряди, протитанкові ракети TOW, високоточні авіаційні боєприпаси.

Ще згадуються раніше анонсовані безпілотники Phoenix Ghost та Switchblade, а також засоби протидії БПЛА та радіоелектронної боротьби.

Крім того, США закуплять для України 150 паливозаправників, 115 тактичних автомобілів для буксирування й транспортування техніки, 50 тактичних машин для евакуації техніки, обладнання для охорони портів та гаваней і розмінування, а також тактичні системи захищеного зв'язку.

Попередній пакет військової допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів Сполучені Штати оголосили 7 липня. До його складу вперше увійшли касетні боєприпаси, покликані допомогти тимчасово компенсувати дефіцит артилерійських снарядів.

Категорія: Новини України | Переглядів: 1583 | Додав: news | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar