7:39 PM
США визнали суверенітет Ізраїлю над Голанами - Трамп підписав документ

Президент США Дональд Трамп підписав президентську прокламацію, що визнає суверенітет Ізраїлю над Голанами. Церемонія підписання документа відбулася у Білому домі в рамках переговорів Трампа з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтону варто визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами, захопленими в Сирії в ході Шестиденної війни 1967 року.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу розкритикував твіт президента США Дональда Трампа про визнання окупованих Голанських висот територією Ізраїлю.

Довідка

Голанські висоти - стратегічно важливе плато між Ізраїлем і Сирією площею близько 1200 квадратних кілометрів. Ця територія була частиною Сирії, поки Ізраїль не захопив її в Шестиденної війні на Близькому Сході в 1967 році.

У 1981 році Ізраїль в односторонньому порядку затвердив свій суверенітет над Голанськими висотами. Цей крок не був визнаний ні США, ні іншими світовими державами.

На даний момент Ізраїль і Сирія вважають ці землі своїми. Ізраїль вважає, що Голанські висоти можуть бути використані Іраном в Сирії як передова база для нападів.

Переглядів: 7583 | Додав: abel | Теги: трамп, Сирія, Голани, США, Ізраїль, суверенітет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar