10:08 AM
Стратегію планетарного захисту Землі оприлюднило NASA

Щоб допомогти NASA спрямовувати зусилля протягом наступного десятиліття, агентство опублікувало свою стратегію планетарного захисту та план дій.

Протягом трьох десятиліть NASA займається вивченням навколоземних об’єктів (НЗО), астероїдів і комет, які обертаються навколо Сонця та наближаються до 30 мільйонів миль від орбіти нашої планети. Не зважаючи на те, що НЗО мають потенціал, щоб допомогти планетологам краще зрозуміти народження та формування нашої Сонячної системи, деякі з них подорожують орбітами, які підводять їх достатньо близько до Землі, щоб зробити їх потенційно небезпечними.

Щоб розв’язувати цю проблему, у 2016 році NASA створило Координаційний офіс планетарної оборони, щоб керувати зусиллями агентства з пошуку, відстеження, характеристики та, якщо необхідно, пом’якшення впливу НЗО.

"Як ми побачили завдяки успіху місії DART, NASA прагне захистити Землю від потенційно небезпечних астероїдів і комет", — сказав адміністратор Білл Нельсон. "Планетарний захист приносить користь всьому людству, а стратегія та план дій NASA описують, як ми продовжуватимемо захищати нашу рідну планету протягом наступного десятиліття".

Раніше цього місяця Управління науково-технічної політики Білого дому опублікувало оновлену національну стратегію готовності та план дій щодо небезпеки об’єктів, що знаходяться навколо Землі, і планетарного захисту, щоб підвищити готовність США до подолання небезпеки зіткнень з NEO протягом 10-річного періоду, перш за все. шляхом організації та координації міжвідомчих зусиль. Стратегія NASA відповідає Національній стратегії планетарного захисту США. Стратегія NASA зосереджує зусилля агентства на діяльності з захисту планети, щоб гарантувати, що воно працює над досягненням цілей, викладених у плані національного рівня.

Стратегія NASA включає всі цілі, викладені в плані національного рівня, і додає дві додаткові цілі NASA. Для досягнення своїх цілей стратегія NASA дотримується архітектури передбачення бажаних кінцевих станів, визначення ключових викликів і розробки дій для розв’язання виявлених проблем.

"Зіткнення астероїда з Землею може призвести до катастрофічного руйнування, і це також єдине стихійне лихо, якому людство тепер має достатньо технологій, щоб повністю запобігти", — сказав Ліндлі Джонсон, офіцер планетарного захисту НАСА. "Оприлюднення цієї стратегії NASA посилює наміри NASA на наступні 10 років, щоб забезпечити роботу агентства як на національному, так і на міжнародному рівнях, щоб захистити нашу планету на благо всіх".

Основні сфери планетарного захисту НАСА протягом наступного десятиліття, визначені в стратегії агентства, включають:

  • Удосконалення досліджень, виявлення та визначення характеристик НЗО для створення повного каталогу всіх НЗО, які можуть становити небезпеку для Землі.
  • Розробка та демонстрація технологій пом’якшення NEO, подібних до місії агентства Double Asteroid Redirection Test (DART), першої у світі випробувальної місії планетарного захисту, яка успішно продемонструвала один із методів відхилення астероїда за допомогою кінетичного космічного корабля.
  • Сприяння міжнародному співробітництву, пов’язаному з геодезією НЗО та пом’якшенням наслідків для використання міжнародних можливостей
  • Посилення міжвідомчої координації між NASA та іншими урядовими установами США для покращення та оптимізації готовності уряду США до НЗО та планування реагування
  • Перегляньте внутрішнє планування агентства, щоб отримати максимальну вигоду від обмежених ресурсів
  • Краще інтегруйте повідомлення щодо планетарної оборони зі стратегічними комунікаціями агентства

Цілі кожної стратегії визначені на короткострокові, середньострокові, довгострокові та поточні часові рамки з метою досягнення всіх цілей протягом наступних 10 років.

Запобігання зіткненню астероїда з Землею для уникнення катастрофічного стихійного лиха становить складну проблему, яка потребує стратегічного міждисциплінарного підходу. Оприлюднення Стратегії планетарного захисту та Плану дій NASA є дороговказом для агентства, оскільки воно працює над перспективними зусиллями щодо захисту планети, включаючи запуск місії NASA NEO (НЗО) Surveyor. Після запуску NEO Surveyor, який працює в тандемі з поточними можливостями наземного оптичного телескопа, значно прискорить швидкість, з якою NASA зможе знайти ще невідкриту популяцію астероїдів і комет, які можуть вплинути на нашу планету.

Публікація плану дій агентства є важливим кроком вперед у забезпеченні того, щоб нещодавно отриманий імпульс продовжував захищати Землю від потенційно небезпечних НЗО для майбутніх поколінь.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 1803 | Додав: news | Теги: земля, NASA, захист, стратегія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar