11:48 AM
Тривимірну карту місячної поверхні зняло "Китайське око"

Перша фаза проекту "China Compound Eye", розташованого в Чунціні, нещодавно завершила встановлення, введення в експлуатацію та пускові роботи зі спостереження, а також успішно зняла тривимірну карту поверхні Місяця першим китайським наземним радаром.

тривимірна карта місячна поверхня

Радар із надвеликою розподіленою апертурою і високою роздільною здатністю для активного спостереження глибокого космосу також відомий як "Китайське складне око". Великомасштабний радар із розподіленою апертурою подібний до синтезу багатьох малих антен в одну велику антену.

На відміну від китайського Небесного ока, "Складне око" може самостійно випромінювати електромагнітні хвилі та приймати відлуння для спостереження за астероїдами та планетами земної групи Сонячної системи.

Три етапи

Згідно з попередньою інформацією, проект China Compound Eye розділений на три етапи.

Перший етап – це "Ділянка перевірки вимірювальних приладів розподілених радіолокаційних зображень неба", і чотири 16-метрові радари будуть побудовані для перевірки технічної здійсненності та можливості спостереження за Місяцем .

Друга фаза — "Попередній дослідницький проект надвеликої розподіленої апертури радара з високою роздільною здатністю для активного спостереження в глибокому космосі", який передбачає будівництво 25 радарів діаметром 20 метрів і реалізацію виявлення астероїдів і отримання зображень за десятки мільйонів кілометрів .

На третьому етапі Пекінський технологічний інститут і Чунцін мають проголосити «15-ту п’ятирічку» великої науково-технологічної інфраструктури країни та побудувати "радіальний радіолокатор з надвеликою розподіленою апертурою і високою роздільною здатністю для глибокого космосу активного спостереження", включаючи 400 20-метрові радари з орієнтовною дальністю виявлення 150 мільйонів кілометрів, з високоточними можливостями активного спостереження за небесними тілами внутрішньої Сонячної системи.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 1703 | Додав: news | Теги: поверхня, китайське око, місячна, карта, тривимірна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar