9:56 AM
У майбутню коаліцію партію Меркель не запросили

парламент німеччина Німецькі соціал-демократи запропонували партії зелених створити за результатами парламентських виборів 26 вересня правлячу коаліцію.

Із такою пропозицією звернувся до партії Союз 90/Зелені кандидат у канцлери Німеччини від Соціал-демократичної партії Олаф Шольц у інтерв’ю Der Tagesspiegel. До такого кроку він вдався на тлі зростання рейтингів СДПН. Останнє опитування інституту INSA для Bild am Sonntag, показала, що соціал-демократи мають зараз 25% підтримки, покращивши попередній результат на 1%.

А от справи у однопартійців Меркель і далі погіршуються, показники керівного блоку Німеччини ХДС/ХСС обвалилися до історичного мінімуму — 20%. Далі йдуть зелені із 16% – їхній рейтинг теж знав кращі часи, але сповз із 20-22% вниз. Разом із соціал-демократами у них є шанси прийти у владу, як і самій партії Шольца. "Я хотів би керувати разом із Зеленими", – заявив він, додавши, що стратегічні пропозиції обох партій мають багато спільного. Зокрема, підвищення мінімальної заробітної плати та кліматичні цілі.

Переглядів: 2773 | Додав: news | Теги: парламент, партія, меркель, Німеччина, коаліція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar