4:18 PM
Відкривати в Україні свої філії отримали право іноземні ВНЗ

іноземний внз Кращі іноземні вищі навчальні заклади отримали можливість відкрити філії в Україні. Відповідну постанову затвердили в Кабміні. Які виші отримають таке право і в яких містах їм буде заборонено навчати українських студентів, повідомляють на сайті Міністерства освіти і науки України.

Перед тим, як виш зможе відкрити філію на території України, він повинен буде отримати дозвіл в Міносвіти.

Як розповіли в пресслужбі відомства, іноземний університет повинен відповідати багатьом вимогам. Так, у них мусять бути дозвільні документи на ведення освітньої діяльності, успішний досвід відкриття закордонних філій і акредитація освітніх програм. А сам виш повинен обов’язково входити в один із списків кращих міжнародних вищих навчальних закладів і займати там позицію не нижче 3 000 сходинки. Йдеться про рейтинги QS World University Rankings, The Times Higher Education World University Rankings, Academic Ranking of World Universities – World Top 500 Universities. Якщо ж виш не потрапляє до подібних рейтингів, в Україні йому не видадуть дозвіл на відкриття філії.

Однак, є  такі виші, що ні за яких обставин не зможуть працювати в Україні. Йдеться про ті, які зареєстровані на території країни-агресора, тобто в Росії, або ж їхні бенефіціари зареєстровані там.

Також є обмеження: філії іноземних вишів не зможуть відкриватися у Києві, Одесі, Дніпрі, Харкові та Львові. Адже це забороняє Закон України «Про вищу освіту».

Категорія: Новини Харкова | Переглядів: 3393 | Додав: abel | Теги: відкриття, Україна, ВНЗ, філія, право, іноземний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar