11:38 AM
За чотири роки до прем'єри розкупили найдорожчий електромобіль Volvo

Електричний суперкар Polestar 6 коштує приблизно 200 тисяч доларів. Кабріолет оснащений 884-сильною установкою та стартує до сотні за 3,2 с.

Попит на новий Polestar 6 перевершив усі очікування. Електричний суперкар від Volvo розкупили всього за тиждень, при тому, що прем'єра серійної моделі відбудеться лише в 2026 році й більшість її характеристик поки невідомі. Про це повідомляє пресслужба шведського автовиробника.

Прототип електрокара під назвою Polestar O2 презентували в червні на Фестивалі швидкості в британському Гудвуді. Авто отримало безліч позитивних відгуків і його вирішили запустити у виробництво.

У серпні на ретро-шоу в Каліфорнії показали дещо змінений передсерійний концепт-кар, названий Polestar 6. Було заявлено, що випустять 500 таких кабріолетів вартістю приблизно 200 000 доларів. Незабаром після цього на авто почали брати замовлення і за тиждень розпродали весь його тираж.

Чотиримісний кабріолет із рубаним дизайном побудують на укороченій платформі флагманської моделі Polestar 5. У його конструкції переважатиме алюміній.

Електромобіль Polestar 6 отримає повний привід і 800-вольтну двомоторну силову установку на 884 к. с. та 900 Н∙м. Він зможе розганятися до 100 км/год за 3,2 секунди, а його максимальну швидкість обмежать на 250 км/год. Точний запасу ходу не повідомляють, але відомо, що він перевищить 500 км.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 2223 | Додав: news | Теги: Polestar, Volvo | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar