11:45 AM
Запальні захворювання кишечника пригнічує споживання зелених овочів

зелені овочі Китайські вчені виявили, що споживання зелених овочів допомагає знизити запальні захворювання кишечника (ЗЗК), включаючи хворобу Крона та виразковий коліт. Крім того, науковці з Сичуаньського університету повідомляють про зниження смертності, пов’язаної з ЗЗК, втратою ваги, діареєю та прихованою кров’ю в калі, пошкодженням кишкового епітелію та інфільтрацією запальних клітин.

Результати дослідження опубліковані в журналі American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology.

У новому дослідженні вчені виявили, що прийом добавок з хлорофіліном — сполуки, отриманої із зеленого пігменту, що міститься в деяких зелених овочах, зменшує коліт і аномалії епітелію кишечника мишей.

Крім того, споживання зелених овочів може бути корисним для здоров’я кишечника.

Зелений пігмент, що міститься в овочах, може ініціювати сигналізацію живлення, щоб модулювати аутофагію в клітинах, а це пригнічує симптоми запального захворювання кишечника.

"Споживання овочів зеленого кольору або добавок з хлорофіліном може допомогти людям із запальними захворюваннями кишечника", — сказав автор дослідження Сяофен Чжен.

Нагадуємо, найбільш цінними зеленими овочами вважаються:

  •     шпинат;
  •     броколі;
  •     брюссельська капуста;
  •     спаржа;
  •     капуста;
  •     огірки;
  •     зелений горошок;
  •     листя салату.
Категорія: Новини світу | Переглядів: 323 | Додав: news | Теги: зелені овочі, захворювання, споживання, кишечник | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar