11:45 AM Запальні захворювання кишечника пригнічує споживання зелених овочів | |
Китайські вчені виявили, що споживання зелених овочів допомагає знизити запальні захворювання кишечника (ЗЗК), включаючи хворобу Крона та виразковий коліт. Крім того, науковці з Сичуаньського університету повідомляють про зниження смертності, пов’язаної з ЗЗК, втратою ваги, діареєю та прихованою кров’ю в калі, пошкодженням кишкового епітелію та інфільтрацією запальних клітин. Результати дослідження опубліковані в журналі American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology. У новому дослідженні вчені виявили, що прийом добавок з хлорофіліном — сполуки, отриманої із зеленого пігменту, що міститься в деяких зелених овочах, зменшує коліт і аномалії епітелію кишечника мишей. Крім того, споживання зелених овочів може бути корисним для здоров’я кишечника. Зелений пігмент, що міститься в овочах, може ініціювати сигналізацію живлення, щоб модулювати аутофагію в клітинах, а це пригнічує симптоми запального захворювання кишечника. "Споживання овочів зеленого кольору або добавок з хлорофіліном може допомогти людям із запальними захворюваннями кишечника", — сказав автор дослідження Сяофен Чжен. Нагадуємо, найбільш цінними зеленими овочами вважаються:
| |
|
Всього коментарів: 0 | |