3:43 PM
Заправлятися біогазом стало дешевше, ніж дизелем у Швеції

швеція біогаз У 2021 році у Швеції біогаз для заправки автотранспорту став на 30-35% дешевше дизельного палива.

Про це повідомив Патрік Аронссон, менеджер компанії Tekniska verken, завод якої у Лінчепінгу виробляє з харчових відходів біогаз у рідкій і стислій формі.

"Біогаз на наших заправних станціях у даний час приблизно на 30-35% дешевше дизельного палива, при цьому він повністю поновлюваний, — каже він. – З одного боку, цей продукт полегшує мінімізацію викидів вуглекислого газу у порівнянні з дизельним паливом і бензином, а з іншого завдяки біогазу виробленому з харчових та інших органічних відходів створюється безвідходний цикл".

Біогаз вироблений заводом у Лінчепінгу поставляється у транспортний і промисловий сектори. Оскільки це біогаз місцевого виробництва, ціна стабільно підтримується на низькому рівні. Продажі стисненого біогазу на шведських біогазових громадських заправних станціях збільшилися у 2021 році у всіх сегментах споживачів.

У 2021 році продаж біогазу місцевого виробництва для заправки автотранспорту збільшився на 145% у порівнянні з 2020 роком.

Біогаз є відновлюваним джерелом енергії, і його використання скорочує викиди вуглекислого газу приблизно на 90% у порівнянні з дизельним паливом.

Стиснутий біогаз (CBG) виробляється шляхом підвищення тиску біогазу до 200 барів. Рідкий біогаз(LBG) отримують шляхом очищення і охолодження біогазу приблизно до -162 градусів, що збільшує щільність енергії у 600 разів у порівнянні з нестисненим біогазом. Рідкий біогаз більш ефективний для зберігання і перевезення, ніж біогаз у газоподібній формі. Дальність проїзду вантажівки, що працює на рідкому біогазі, становить до 150 миль.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 3553 | Додав: news | Теги: дизель, Швеція, Біогаз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar