0:03 AM
Згоди про обмеження цін на російський газ не дійшли у ЄС

Міністри енергетики країн ЄС не змогли дійти єдиної думки щодо цінової стелі на природний газ походженням із росії. Про це повідомляє Associated Press.

Запропоновані заходи варіюються від непередбачених зборів з нафтогазових компаній, прибуток яких збільшився через стрімке зростання цін, до збільшення коштів для компаній, щоб вони продовжували працювати, поки вони борються з нестабільними енергетичними ринками.

Декілька міністрів заявили, що досягнення угоди буде непростим, враховуючи енергетичний баланс, постачання та потреби кожної країни, але вони визнали, що час має вирішальне значення, якщо найбільш уразливі люди в Європі хочуть отримати своєчасну допомогу.

Міністри передадуть свої думки Єврокомісії, яка представить узагальнювати їх та надасть свої пропозиції для держав-членів наступного тижня. Після цього країни ЄС знову проведуть оцінку і є надія, що рішення може бути ухвалене на початку жовтня.

У свою чергу, Єврокомісія вже закликала до встановлення стелі цін на російський газ і домагається "солідарного вкладу" від європейських нафтогазових компаній, які отримали неймовірний прибуток від зростання цін на енергоносії.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 1903 | Додав: news | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar