У новому дослідженні вчені з Університету Ексетера показали, що вживання бурякового соку покращує спортивні результати, і вони пояснюють це тим, що цей напій здатен покращити витривалість під час тренувань. Буряковий сік містить нітрати, які не мають нічого спільного з нітратами, що потрапляють в продукти з добрив або консервантів. Оксид азоту утворюється з нітратів, які він містить. Ефект від вживання бурякового соку перед тренуванням полягає в покращенні працездатності під час тренування. Результати дослідження опубліковані в журналі Acta Physiologica. У дослідженні взяли участь 10 учасників. Вони споживали суспензію, яка за складом нагадує буряковий сік. Порівняно з тими, хто приймав плацебо, учасники, які споживали розчин нітратів, мали підвищений рівень нітратів у широких бічних м’язах ноги. Підвищення зберігалося протягом кількох годин після вживання нітратів. Буряковий сік, як відомо, містить нітрати, і може знизити артеріальний тиск і підвищити фізичну витривалість. Оксид азоту, який утворюється з нітратів, спеціально націлений на швидкі м’язові волокна, можливо, через збільшення (вивільнення) кальцію, який необхідний для м’язових скорочень і генерації максимальної м’язової сили. Буряковий сік може бути корисним під час інтенсивних фізичних навантажень і може підвищити продуктивність м’язів у людей похилого віку або тих, чиї рухи сковані через хворобу. Деякі дослідження показують, що споживання бурякового соку за 60–90 хвилин до тренування може покращити ефективність фізичних вправ. | |
| |
Переглядів: 2700 | | |
Всього коментарів: 0 | |