Ранкова пробіжка: чи варто снідати

Якщо ви думаєте, що таким чином заощаджуєте калорії і що цей ефект тільки посилюється при ранковій пробіжці, ви помиляєтесь. Пропуск сніданку може навіть призвести до зворотних результатів при спробі схуднути.

Ранкова зарядка – дуже гарний спосіб розпочати день. Після цього ви гарантовано не спите, а впевненість у тому, що ви сьогодні вже щось зробили для свого тіла, піднімає вам настрій та мотивує.

Якщо ви пропускаєте сніданок, ви не з'їдаєте жодних калорій. Економія калорій має насправді допомогти вам схуднути – чи не так?

Не займайтеся енергійними фізичними вправами на голодний шлунок. Тіло потребує енергії, щоб забезпечити повну продуктивність під час тренування. Коли ви прокидаєтеся, запаси глікогену у вашому тілі порожні. Будь-хто, хто після цього все ще створює навантаження на організм, повинен очікувати на гіпоглікемію. Це проявляється, наприклад, у вигляді слабкості, запаморочення чи нудоти.

Без доступної енергії тіло повинне перетворитися на жир для отримання енергії. Підступ: надходження енергії з жирів відбувається набагато повільніше, ніж із вуглеводів. Підвищення працездатності з тяжкими навантаженнями неможливе.

Це стає проблематичним, коли організму доводиться вдаватися до м'язового білка для енергії. Тому що тоді м'язова маса може зменшитися, а це, у свою чергу, є на заваді людям, які бажають схуднути.

Порада: після бігу слід трохи перекусити, щоб поповнити запаси енергії.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2023-05-16)
Переглядів: 1440 | Теги: ранок, біг, Сніданок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar