Гранати: корисні властивості для здоров'я

гранат Розглянемо головні причини, чому  потрібно включити гранат у свій раціон.

У половині склянки зерен граната міститься 16 г вуглеводів, 3,5 г клітковини, 1 г жиру, 1,5 г білка. Крім цього, ви отримуєте всього 72 кілокалорії та позитивні ефекти.

Антиоксидантні властивості

За рахунок поліфенольних сполук та антиоксидантів гранати захищають організм від ушкоджень, викликаних вільними радикалами. Ключову роль у цьому відіграють пунікалагіни.

Поліпшення здоров’я серця

Як показують наукові дослідження, екстракт гранату знижує артеріальний тиск, зменшує запалення в артеріях та окислювальний стрес, бореться з атеросклерозом. Щоправда, якщо у вас переддіабет чи діабет, то спочатку проконсультуйтеся щодо вживання гранатового соку з лікарем.

Профілактика раку

Безліч досліджень показує, що речовини, що входять до складу граната, уповільнюють зростання ракових клітин або знищують їх. Допоміг гранат при лікуванні раку легень, простати, молочної залози, товстої кишки, шкіри. Згідно з іншими науковими роботами, гранати знижують швидкість росту пухлин при раку печінки (на його ранніх стадіях).

Підвищення витривалості

У одному дослідженні говориться, що й приймати лише 1 р граната за півгодини до забігу, це збільшить час виснаження – на 12 %. Крім цього, вчені дійшли висновку, що добавки із цим фруктом допомагають спортсменам у відновленні м’язів.

Підтримка здоров’я мозку

Частина досліджень показала, що завдяки сполукам еллагітанін мозок людини виявляється захищений від хвороб Паркінсона та Альцгеймера. Також дані речовини дозволяють швидше відновитися після гіпоксично-ішемічного ушкодження.

Поліпшення травлення

Вчені відзначають, що при вживанні гранатів в організмі людини стає більше корисних кишкових бактерій, у тому числі Bifidobacterium та Lactobacillus. Крім цього, в гранаті міститься багато клітковини, яка підтримує здоров’я травної системи, позбавляє геморою, запорів, раку товстої кишки та інших хвороб.

Уповільнення процесу старіння

Це стало відомо завдяки одному науковому дослідженню, під час якого продовжилося вивчення уролітину А. Названа речовина може продовжити життя.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2022-12-01)
Переглядів: 1830 | Теги: здоров'я, гранат, користь, перевага | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar