Як правильно пити гранатовий сік

Суперечки про те, який сік вважати найкориснішим, то вщухають, то спалахують знову. Навіть вибір між овочевими і фруктовими соками не здається фахівцям однозначним.

У цій ситуації можна покладатися на власні відчуття при розпиванні або ж на думки експертів. Дієтологи поставили на перше місце гранатовий сік, який, як відомо, допомагає в боротьбі з залізодефіцитною анемією (але, звичайно, лікування не замінює).

За словами лікарів, гранатовий сік підвищує імунітет, адже в ньому міститься велика кількість антиоксидантів і антоціанів — активних речовин, що підтримують імунну відповідь. Ще він покращує роботу кишечника, допомагає впоратися з втомою.

Гранатовий сік піднімає рівень гемоглобіну в крові і допомагає в лікуванні залізодефіцитної анемії — вона часто виявляється у людей, які скаржаться на відсутність сил. Це відбувається за рахунок вітаміну С, терпенів, міді і заліза в складі гранатового соку, — зазначили фахівці.

Готувати його дієтологи порадили самостійно, тому що випитий протягом пів години після того, як був віджатий, сік дає майже що подвійну користь. До того ж в приготовані промисловим способом соки, звичайно, додають в якості консерванту цукор, а обходитися слід тільки самим соком і невеликою часткою води в складі напою. Так корисніше, а купити подібне питво буде, м’яко кажучи, непросто.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2023-01-27)
Переглядів: 1450 | Теги: користь, гранат, сік | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar