Кава: як пити з користю для здоров'я

Кава – улюблений підбадьорливий напій багатьох українців. Медики досі сперечаються про користь та шкоду кави. Але є спосіб вживання кави, який позитивно позначається на здоров’ї. Лікарі рекомендують вживати каву разом зі склянкою води. І для цього є 4 очевидні причини.

Чому каву потрібно пити зі склянкою води – причини

Перша причина – зневоднення. Склянка води перед ранковою кавою допоможе впоратися зі зневодненням. Після ранкового пробудження наш організм зневоднений, тому що ми не вживали їжу протягом останніх восьми годин. Кава також є сечогінним засобом, а значить, вона зневоднює, тому склянка води допоможе відновити цей баланс.

Друга причина – подразнення шлунка. Кава досить кисла і може дратувати шлунок, якщо це перший напій вранці. Тому перед кавою обов’язково потрібно випити склянку води, яка полегшить засвоєння кави.

Третя причина – смак кави. Деякі види кави вже подаються з водою. Причина полягає в тому, щоб очистити смакову палітру в ротовій порожнині. Таким чином кава стає набагато смачнішою.

Четверта причина – усунути надлишок кофеїну. Вживання води з кавою допомагає усунути надлишок кофеїну в організмі. Вживання води після чи під час кави допомагає зменшити цей ефект.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2023-08-18)
Переглядів: 1080 | Теги: користь, здоров'я, вода, кава | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar