Листова зелень: які корисні вітаміни містить

листова зелень Листові зелені овочі включають капусту, гірчицю, зелень кульбаби, шпинат і салат ромен. Їх можна легко додавати до салатів, супів і смажених страв, і вони мають ряд переваг для здоров’я. Темно-зелені листові овочі можуть допомогти запобігти раку та хворобам серця. Листова зелень багата поживними речовинами та є вибором здорової їжі, оскільки вона не містить холестерину та має низький вміст натрію. Листова зелень багата залізом, кальцієм і фітонутрієнтами. Вона також містять масу вітамінів.

Вітамін С

Вітамін С – це водорозчинний вітамін, необхідний для росту та відновлення тканин в організмі. Він відіграє важливу роль у формуванні колагену та сприяє загоєнню ран і відновленню хрящів. Вітамін С є антиоксидантом і допомагає захистити клітини від пошкодження вільними радикалами. Накопичення вільних радикалів в організмі може призвести до хвороб серця та артриту, тому вітамін С може допомогти запобігти цим захворюванням. Дефіцит вітаміну С характеризується анемією, кровоточивістю ясен, ослабленням зубної емалі та повільним загоєнням ран.

Вітамін К

Вітамін К – це жиророзчинний вітамін, який зберігається в печінці. Він відіграє важливу роль у згортанні крові та загоєнні ран і може допомогти побудувати міцні кістки. Дорослим потрібно 0,001 мг вітаміну К на 1 кг маси тіла на день. Дефіцит вітаміну K зустрічається рідко і зазвичай виникає лише тоді, коли організм не може засвоювати вітаміни з шлунково-кишкового тракту. Людина з дефіцитом вітаміну К може легко отримати синці або кровотечу.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2022-07-17)
Переглядів: 2220 | Теги: листова, зелень, вітаміни | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar