Літні ягоди: названо найкорисніші види

ягоди асаї Ягоди – одні з найздоровіших продуктів, які ви можете їсти. У них мало калорій та багато клітковини, вітаміну С та антиоксидантів. Багато ягід вважаються корисними для здоров'я серця. Вони також знижують ризик діабету 2 типу і виступають як чудова альтернатива закускам з додаванням цукру.

Намагайтеся з'їдати кілька порцій ягід на тиждень і куштувати різні сорти. Додайте їх у салати або використовуйте як заправку для здорового сніданку.

Лохина

Лохина містить велику кількість клітковини, вітаміну С та антиоксидантних антоціанів. Вживання лохини знизить фактори ризику серцевих захворювань та діабету.

Малина

Малина багата клітковиною та поліфенолами-антиоксидантами. Чорна малина, зокрема, може принести користь здоров'ю серця.

Ягоди годжі

Ягоди годжі особливо багаті на поживні речовини, які сприяють здоров'ю очей. Вони також містять важливі антиоксиданти.

Полуниця

Полуниця – чудове джерело вітаміну С. Вона також знижує фактори ризику для хвороб серця. Також полуниця корисна зниження цукру в крові.

Чорниця

Чорниця схожа на лохину і має протизапальний ефект. Чорниця допоможе знизити вагу та рівень холестерину в крові.

Ягоди асаї

Ягоди асаї містять велику кількість антиоксидантів, які можуть допомогти знизити рівень холестерину в крові, оксидативний стрес і навіть симптоми остеоартриту.

Журавлина

Журавлина та журавлинний сік можуть знизити ризик інфекцій сечовивідних шляхів та шлунка, а також принести користь здоров'ю серця. Однак краще уникати соків із великою кількістю доданого цукру.

Виноград

Виноград, особливо насіння та шкірка, сповнені антиоксидантів. Вони зменшать рівень холестерину і зменшать ризик діабету 2 типу, а також покращать роботу мозку.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2022-06-25)
Переглядів: 2390 | Теги: користь, ягоди | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar