Ягоди – одні з найздоровіших продуктів, які ви можете їсти. У них мало калорій та багато клітковини, вітаміну С та антиоксидантів. Багато ягід вважаються корисними для здоров'я серця. Вони також знижують ризик діабету 2 типу і виступають як чудова альтернатива закускам з додаванням цукру. Намагайтеся з'їдати кілька порцій ягід на тиждень і куштувати різні сорти. Додайте їх у салати або використовуйте як заправку для здорового сніданку. ЛохинаЛохина містить велику кількість клітковини, вітаміну С та антиоксидантних антоціанів. Вживання лохини знизить фактори ризику серцевих захворювань та діабету. МалинаМалина багата клітковиною та поліфенолами-антиоксидантами. Чорна малина, зокрема, може принести користь здоров'ю серця. Ягоди годжіЯгоди годжі особливо багаті на поживні речовини, які сприяють здоров'ю очей. Вони також містять важливі антиоксиданти. ПолуницяПолуниця – чудове джерело вітаміну С. Вона також знижує фактори ризику для хвороб серця. Також полуниця корисна зниження цукру в крові. ЧорницяЧорниця схожа на лохину і має протизапальний ефект. Чорниця допоможе знизити вагу та рівень холестерину в крові. Ягоди асаїЯгоди асаї містять велику кількість антиоксидантів, які можуть допомогти знизити рівень холестерину в крові, оксидативний стрес і навіть симптоми остеоартриту. ЖуравлинаЖуравлина та журавлинний сік можуть знизити ризик інфекцій сечовивідних шляхів та шлунка, а також принести користь здоров'ю серця. Однак краще уникати соків із великою кількістю доданого цукру. ВиноградВиноград, особливо насіння та шкірка, сповнені антиоксидантів. Вони зменшать рівень холестерину і зменшать ризик діабету 2 типу, а також покращать роботу мозку. | |
| |
Переглядів: 2950 | | |
Всього коментарів: 0 | |