Людей, яким шкідливо прокидатися рано-вранці названо

Деякі люди можуть зруйнувати своє здоров’я та спровокувати гормональний збій, якщо вставатимуть рано.

Люди в усьому світі діляться на три групи, залежно від хронотипу: "жайворонки", "сови" та "голуби". "Жайворонки" рано лягають спати і легко встають вранці. Активність таких людей проявляється у першій половині дня. До сов відносяться люди, які сповнені сил увечері та вночі, зате вранці почуваються мляво та розбито. "Голуби" — менш відома нам група: до неї належать люди, які найактивніші вдень. Здебільшого хронотип людини визначається лише на рівні генів.

Вчені впевнені, що найнебезпечніша ситуація склалася саме для "сов". Щодня вони змушені рано вставати на навчання або роботу, тим самим завдаючи серйозної шкоди своєму здоров’ю. Вранці таких людей продовжує вироблятися мелатонін — гормон сну. Саме тому «сови» дратівливі у першій половині дня і почуваються емоційно спустошеними та пригніченими. У деяких навіть може розвинутись депресія. Але це ще не все!

Досить часто у людей із біологічним режимом "сова" відбуваються гормональні збої. Їхній організм просто перестає сприймати такі життєво важливі речовини як глюкоза та інсулін. Для хворих на цукровий діабет це може виявитися смертельно небезпечним.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2023-03-29)
Переглядів: 1510 | Теги: сова, Шкода, ранок, підйом | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar