Експерти радять першочергово обирати якісний продукт і купувати у перевірених виробників. З дитинства нас вчили, що мед у чаї не тільки смачний, але й корисний для здоров’я, особливо під час застуди. Проте останнім часом з’явилися твердження, що нагрівання меду може зробити його небезпечним. Експерти розглянули це питання і з’ясували, чи є підстави для хвилювання Чи дійсно нагрітий мед небезпечний?Основний "підозрюваний" — гідроксиметилфурфурол (ГМФ), речовина, що утворюється при нагріванні цукрів, які містяться в меді. ГМФ використовується для визначення якості та віку меду, але дослідження не підтверджують його шкідливості у звичайних концентраціях. Цікаво, що кількість ГМФ у популярних продуктах, таких як кава, випічка або джеми, значно вища, ніж у меді. І все ж ми їх споживаємо без побоювань. Що потрібно знати про ГМФ?Гідроксиметилфурфурол утворюється не лише в меді, а й у всіх продуктах, які піддаються тепловій обробці. Наприклад, у смажених або печених стравах, вареннях, сухофруктах, солодких газованих напоях. Найбільші концентрації цієї речовини знайдено в чорносливі, каві та навіть у грінках. Проте хвилюватися не варто: сучасні дослідження спростували токсичність або канцерогенність ГМФ у тих дозах, що ми споживаємо. Отже, мед цілком безпечно додавати в чай або страви. Головне — обирати якісний продукт і купувати у перевірених виробників. Чим корисний мед?Цілющі властивості меду забезпечені його багатющим складом, у якому присутні вітаміни, глюкоза, фруктоза, каротин, мінерали, білок, магній, калій, натрій, кальцій, залізо, глюкоза. Мед зміцнює імунітет, допомагає впоратися з хворобами, авітамінозом, позитивно впливає на шкіру.
| |
| |
Переглядів: 130 | |
Всього коментарів: 0 | |