Можуть замінити ліки ці горіхи: список

Регулярне вживання горіхів може захистити здоров’я людей. Дослідження доводять, що в помірних кількостях горіхи не впливають на вагу, запобігають серцевим нападам та інсультам, захищають судини. А нещодавно американські дослідники виявили, що горіхи мають ще й потужний протизапальний ефект.

Ці горіхи допоможуть замінити ліки:

Фундук

Містить масу вітамінів B і E, за рахунок чого зміцнює мозок і забезпечує гарну та пружну шкіру. До того ж, може зменшити ризик серцево-судинних захворювань. Фундук ефективний як засіб від переїдання.

Грецькі горіхи

Завдяки жирним кислотам омега-3 та омега-6, волоський горіх підтримує здоров'я кровоносних судин. Як смачна закуска з високим вмістом антиоксидантів сприяє концентрації уваги навіть у стресових ситуаціях.

Пекан

Мононенасичені та поліненасичені жирні кислоти, які містяться в цьому горіху, важливі для здоров'я серцево-судинної системи. Пекан позитивно впливає на рівень цукру в крові та артеріальний тиск, довше зберігає відчуття ситості.

Бразильський горіх

Відрізняється багатством селену. Клітини організму можуть використовувати мікроелемент для боротьби з вільними радикалами. Шкіра та щитовидна залоза також отримують користь від селену. Одного або двох горіхів достатньо, щоб повністю покрити щоденні потреби у цьому мікроелементі.

Фісташки

Ці горіхи знижують рівень холестерину та ризик раку, а також захищають серцево-судинну систему. У той же час фісташки – чудові помічники, коли справа стосується схуднення. До речі, що зеленіше горіх, то корисніше.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2023-02-28)
Переглядів: 1550 | Теги: фундук, горіх, пекан | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar