Печінка тріски: користь та шкода

Багато людей вважають печінку тріски чудодійним засобом, яка допоможе оздоровитися і це правильно, але лише частково, оскільки у нього є й побічні ефекти. Медики перерахували корисні та шкідливі властивості даного продукту.

Печінка тріски багата на поживні речовини, які дійсно благотворно впливають на організм людини, але не варто її ідеалізувати. Продукт допоможе зміцнити імунітет, покращить зір та стан волосся, позитивно позначиться на шкірі. Печінка тріски уповільнить процес утворення зморшок, омолодить, позитивно вплине на кістки та зуби. Вона корисна вагітним для розвитку плода. Печінка тріски знизить ризик розвитку хвороб серця судин та опорно-рухового апарату. З її допомогою вдасться мінімізувати ймовірність порушення когнітивних функцій та погіршення травлення. Печінка благотворно впливає на зорові органи за рахунок вітаміну A. Вона підвищує потенцію у чоловіків і тестостерон.

Водночас печінка тріски має низку протипоказань. Перед регулярним вживанням препарату необхідно проконсультуватися з лікарем. Допустимою добовою нормою є 30-50 грамів. При зловживанні можливий гіпервітаміноз. Печінку тріски не можна включати до раціону людей, які приймають антикоагулянти, оскільки вона розріджує кров. Продукт завдасть шкоди при сечокам’яній хворобі, алергії та гіпотонії.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2024-11-12)
Переглядів: 190 | Теги: користь, тріски, печінка, Шкода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar