Поліпшити настрій допоможуть ці продукти

Ось деякі з кращих продуктів і харчових звичок, які допоможуть позбутися від нудьги, за вирахуванням нездорової тяги.

Ніяких рафінованих вуглеводів – вибирайте цільнозернові

Білий рис, білий хліб і біле борошно, є причиною різкого падіння цукру. Навпаки, менш оброблені цільнозернові продукти набагато корисніше, оскільки в них зберігається велика частина поживних речовин, але при цьому менше вуглеводів. Крім того, вуглеводи в цільнозернових перетравлюються довше, тому немає шансів на стрибок цукру в крові.

Цільнозернові продукти є прекрасним джерелом вітамінів групи В, які необхідні для психічного здоров’я. Наприклад, вітамін B6 допомагає виробляти серотонін-нейромедіатор, що відповідає за регулювання настрою.

Почніть ранок зі збалансованого сніданку

Дослідження показують, що люди, які регулярно їдять збалансований сніданок, мають більш низький ризик розвитку депресії або появи ознак, що вказують на депресію. Для повноцінного сніданку вибирайте продукти, багаті клітковиною, корисними жирами і поживними речовинами. Цільна вівсянка-хороший приклад ситного і поживного сніданку.

Їжте більше продуктів, що містять жири омега-3

Лосось, сардини, скумбрія та інші жирні сорти риби повні омега-3 жирів. Кілька досліджень показали, що ці жири, які також містяться в горіхах і насінні, корисні для мозку і психічного здоров’я.

Отримуйте сонячний вітамін з продуктів

Вітамін D, відомий як вітамін сонячного світла, допомагає підвищити рівень серотоніну. Дефіцит вітаміну D також може бути причиною депресії у дорослих.

Хоча сонячне світло часто вважається основним “джерелом” вітаміну D, деякі продукти також багаті цією поживною речовиною. До них відносяться сир, яєчні жовтки, молоко, морепродукти та органи тварин.

 

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2023-04-21)
Переглядів: 1460 | Теги: Поліпшення, настрій, продукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar