Поліпшити травлення допоможуть ці методи

Травна система грає дуже важливу роль для кожної людини. Неправильне харчування може призвести до згубних наслідків.

Жувати їжу добре

Це один з найбільш простих способів поліпшити травлення. Про це багато хто часто забуває. Якщо ми хочемо поліпшити травлення — слід вживати їжу в спокійній і комфортній обстановці. Якщо ми будемо швидко ковтати їжу — наша травна система змушена працювати в посиленому режимі. В результаті — газоутворення, здуття живота і дискомфорт.

Не пийте під час їжі

Це ще одна важлива практика, до якої потрібно звикнути. Це розбавляє травні соки і уповільнює процес травлення. Зрозуміло, що деякі продукти викликають у нас спрагу. У цьому випадку можна пити воду разом з їжею, проте слід робити тільки маленькі ковтки. Крім того, напої завжди повинні бути кімнатної температури. Холодна вода зупинить травлення.

Вживайте достатню кількість клітковини

Волокно являє собою вуглевод. Організму важко його переварити і поглинати. Однак, вуглевод відіграє життєво важливу роль в травленні. Коли відпрацьоване волокно проходить через травний тракт, воно виштовхує відходи і токсини. Клітковина міститься в основному в рослинних джерелах, таких як фрукти, овочі, зернові та бобові.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2023-02-19)
Переглядів: 1520 | Теги: травлення, Поліпшення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar