Про проблеми зі здоров’ям можуть розповісти руки людини

руки людина Наші руки можуть розповісти про нас значно більше, ніж ми думаємо. Якщо людина має слабкі зап’ястя, це може свідчити про проблеми зі здоров’ям.

Дослідження показують, що слабка хватка кистей рук може сигналізувати про захворювання, пов’язані з проблемами серця та легенів. Результати дослідження були опубліковані в журналі BMJ Open. Вчені з Віденського університету намагалися вияснити, як хватка кистей рук впливає на здоров’я людини.

Загалом, сила зчеплення кистей руки залежить від статі, віку та зросту людини. Наше завдання полягало в тому, щоб знайти поріг, пов’язаний із силою зчеплення, який би сигналізував лікарю про необхідність подальшого обстеження, якщо сила зчеплення пацієнта нижче цього порогу. Це схоже на вимірювання артеріального тиску. Коли рівень артеріального тиску виходить за межі певного діапазону, лікар може або прийняти рішення про призначення певного препарату, або направити пацієнта до спеціаліста для подальшого обстеження.

Виявилось, що чим слабкіша хватка кистей рук у людини, тим більший ризик передчасної смерті.

Результати дослідження показують, що хватка кистей рук є дуже точним і чутливим показником стану здоров’я . Тому ми пропонуємо використовувати його як інструмент скринінгу в медичній практиці.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2022-07-26)
Переглядів: 2290 | Теги: руки, Людина, здоров’я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar