Продукти для сніданку: найнебезпечніші

Деякі продукти можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю, якщо вживати їх на голодний шлунок. Дієтологи назвали продукти, які не слід їсти натще, щоб уникнути захворювань травної системи.

Соки з цитрусових

Пити соки з цитрусових теж слід правильно, зазначила лікарка. Якщо пити напої натщесерце, вони можуть нашкодити вашому організму, особливо це стосується покупних соків, у складі яких величезна кількість цукру. Інша справа – свіжі соки, багаті на клітковину та антиоксиданти. Однак навіть такі натуральні напої слід вживати з повноцінним сніданком, інакше вони можуть спричинити подразнення та біль у шлунку.

Кава

Багато хто не може уявити свій ранок без чашки ароматної кави. Про шкоду та користь цього напою точаться суперечки, проте одне ясно напевно — каву не можна пити на голодний шлунок.

Річ у тім, що кава досить міцний і калорійний напій, здатний не лише зменшити апетит, та й вплинути на рівень глюкози в крові. Інша річ – випивати чашку чорної кави вже після сніданку. У цьому випадку напій, що бадьорить не завдасть шкоди організму.

Солодка газована вода

Вживання зранку солодкої газованої води — прямий шлях до гастриту та виразки. Дієтологи розповіли, що цей напій негативно впливає на організм людини, оскільки викликає гикання та відрижку.

Гострі приправи та соуси

Відповідно до рекомендацій дієтолога, слід виключити з ранкового раціону гострі приправи та соуси. Ці, здавалося б, невинні прянощі збільшують ймовірність розвитку гастриту та виразки. Спеції зустрічаються в таких ранкових стравах, як бутерброди з гострою гірчицею, хроном або часниковою приправою.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2023-08-06)
Переглядів: 1650 | Теги: сік, цитрус, продукт, Сніданок, Шкода | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar