Вживання какао-продуктів покращує когнітивні функції у людей похилого віку, наприклад, стан пам'яті. Це захищає від розвитку старечого недоумства та хвороби Альцгеймера. Вчені провели дослідження, в якому взяли участь 90 людей віком від 70 років. Їх розділили на три групи, кожна з яких отримувала напій із високим, середнім чи низьким вмістом какао. Корисні властивості шоколаду пояснюються дією флаванолів – речовин, які знижують ризик розвитку недоумства. Щоб зберегти чистоту експерименту, людей попросили виключити зі свого раціону продукти, які також містять флаваноли – чай та червоне вино. Когнітивні функції учасників оцінили за допомогою спеціальних тестів перед початком дослідження, яке тривало 8 тижнів, та в його кінці. Виявилося, що показники покращилися у групі людей, які щодня випивали напій із високим чи середнім вмістом какао. | |
| |
Переглядів: 2280 | | |
Всього коментарів: 0 | |