Професійне мотоекіпірування

Якісне мотоекіпірування необхідне для будь-якого мотоцикліста, адже воно суттєво підвищує шанси на виживання під час критичних ситуацій на дорозі. Вибрати і купити якісне екпірування пропонує інтернет-магазин «Мотоквартал».

Що таке мотоекіпірування і як його вибрати?

Повний комплект екіпірування для мотоцикліста можна умовно поділити на:

  • захисне екіпірування;

  • мотоодяг.

До захисту мотоцикліста належать мотошоломи, так звані черепахи, наколінники та налокітники, захист шиї, рукавички, окуляри, мотоботи.

Одяг мотоцикліста — це куртки та штани або комбінезони, жилети, підшоломники та ін. Мотоодяг може містити такі елементи захисту, як спеціальні вставки на колінах, ліктях і спині, призначення яких — зменшити травмування при падіннях.

Залежно від стилю катання екіпірування поділяють на трекове, шляхове та позашляхове. Мотогонщик на треку розвиває швидкість 200-300 км/год, тому потребує максимального захисту. Шкіряні комбінезони для треку оснащені жорсткими захисними вставками, а шоломи, рукавички, мотоботи мають найвищий ступінь захисту від ударів та тертя об acфальт.

Шляхове екіпірування розраховане на мотоциклістів, які катаються містом. Швидкість тут менша, ніж на треку, тому мотоодяг набагато вільніший і комфортніший — комбінезони замінюються куртками або жилетами та штанами. Крім шкіри, застосовуються текстильні матеріали. Мотошоломи добре тримають удари та мають хорошу шумоізоляцію.

Екіпірування для мотокросу (позашляхове) має свої нюанси. Одяг застосовується текстильний, оскільки немає потреби захисту від тертя об асфальт. Для захисту всього тіла використовуються жорсткі панцири, а для ніг — спеціальні мотокросові чоботи.

Шкіра — це класичний матеріал для екіпірування байкера. Вона добре захищає від тертя об асфальт, з часом набуває форми тіла  господаря, підійде для носіння як узимку, так і влітку. Взимку для утеплення слід надягати термобілизну — вона збереже тепло та відведе вологу від тіла. Влітку для порятунку від спеки можна замість шкіряної мотокуртки використовувати  текстильну або одягати мотожилет та налокітники. Текстильне мотоекіпірування характеризується хорошою вентиляцією, а також може містити інтегровані елементи захисту. Текстильні вироби мають більше варіантів кольорів та коштують дешевше, ніж шкіряні.

Також можна придбати мотозапчастини в Мотоквартал. Тут ви знайдете величезний вибір запасних частин, зокрема й оригінальних.

 

Категорія: Цікаві статті | Додав: abel (2022-09-30)
Переглядів: 5740 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar