Ризик смертності підвищують ці продукти

Здоровим варіантом харчування може бути середземноморська дієта. Крім того, багато хто відмовляється від м’яса для зміцнення організму. Але, як з’ясувалося, навіть у цьому випадку один різновид продуктів все ще залишається небезпечним.

Дослідження, результати якого було опубліковано у виданні American Journal of Clinical Nutrition, показало, що ультраперероблені продукти збільшують ймовірність смертності. Це дослідження проводилося в Університеті Лома Лінда, і в цьому проекті взяли участь понад 75 тисяч людей.

Вчені виявили, що ризик смертності був підвищений при цьому і у вегетаріанців, і тих, хто їсть м’ясо. Іншими словами, якщо ви постійно будете їсти продукти, які зазнали глибокої обробки, то проживете менше.

При вживанні таких продуктів у великих кількостях підвищується ризик смертності від усіх причин, від респіраторних (хронічна обструктивна хвороба легень), неврологічних (недоумство, хвороба Паркінсона) захворювань, хвороб нирок.

Серед таких продуктів – солодощі, яблучний пиріг, кукурудзяні чіпси, булочки, хліб в упаковці.

Ще фахівці з’ясували, що скорочує життя і червоне м’ясо. Так, якщо його вживати щодня приблизно по 42,5 грами, то ризик смертності підвищиться на 8 відсотків.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2022-05-30)
Переглядів: 2930 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar