У сьомзі містяться речовини, які допомагають організму людини впоратися з багатьма захворюваннями і навіть з депресією. Зазначається, що фахівці вже довели, що вживання риб’ячого жиру та Омега-3, які у великій кількості містяться саме у сьомзі, покращує роботу мозку та сприяє збереженню ясності розуму у зрілому віці, а також піднімає настрій. Саме тому медики часто рекомендують їсти сьомгу при поганому настрої та при перевтомі. Сьомга калорійніша від звичайної білої риби приблизно вдвічі. Вона містить ненасичені жири, кислоти Омега-3 та Омега-6, які корисні для серцево-судинної системи. В цій рибі багато інших корисних сполук: вітаміни А, D, мікроелементи йод, фосфор, кальцій, магній. Ці речовини потрібні людині для зміцнення кісток та нервової системи. | |
| |
Переглядів: 1770 | | |
Всього коментарів: 0 | |