На цьому плюси, по суті, закінчуються. Є три причини відмовитися від вживання кісткових бульйонів. «У бульйон виварюється і концентрується все найшкідливіше, що є в м’ясі та кістках», — підтвердила лікар, додавши, що разом із наваристим супчиком людина отримує пурини, які підвищують рівень сечової кислоти, що навряд чи йде на користь суглобам. Плюс зросте артеріальний тиск, що підвищує серцево-судинні ризики. Що стосується антибіотиків та гормонів, то пропагандисти кісткових бульйонів впевнені – тривале варіння гарантує порятунок від усього непотрібного. «З цього приводу дані суперечливі, проте логіка підказує, що все, що було в організмі тварин та птахів у вигляді ліків, виявиться і в бульйоні», — зазначила лікар. У будь-якому випадку на виході все одно вийде над-живильна завис жиру, яка сприяє зростанню жирової тканини, підкреслила лікар. При появі проблем зі здоров’ям обов’язково проконсультуйтеся зі спеціалістом. | |
| |
Переглядів: 260 | |
Всього коментарів: 0 | |