Тривожний стан: як швидко заснути

лежання гамак сон Повноцінний сон необхідний здоров’я та працездатності. Але іноді заснути важко навіть без об’єктивних причин.

Бувають ситуації, коли посеред ночі прокидаєшся і більше не можеш заснути, в результаті вранці почуваєшся пригніченим і розбитим. І якщо таке відбувається регулярно, то варто вживати якихось заходів. Вчені поділилися одним способом, який допоможе швидко поринути у сон.

Дослідники розповіли про "військовий" лайфхак. За словами вчених, ця техніка була розроблена, щоб допомогти солдатам заснути будь-коли, коли їм потрібно відпочити. Вона спрямована на розслаблення вашого тіла, від голови до пальців ніг. Хитрість, однак, полягає в тому, щоб робити це систематично, щоб ви могли контролювати різні частини свого тіла та допомагати їм "відключатися".

Для цього потрібно рівно лягти на ліжко, розправивши з боків руки, а долоні впертись у ліжко. Почніть з розслаблення м’язів чола. Далі сфокусуйтеся на розслабленні очей, щік та інших частин обличчя. Потім систематично розслабляйте решту частин вашого тіла, опускаючись все нижче і нижче, від грудей і рук до ніг і навіть ступнів з пальцями.

Під час відпочинку уявіть, що ви лежите в каное на спокійному озері, а над вами ясне небо. Потім подумайте про лежання в гамаку в темряві. Якщо ваш розум починає сумніватися, перефокусуйте його на те, що заспокоює вас найбільше, наприклад, ліс в оточенні природи. Як тільки ви освоїте цей "військовий" лайфхак, ви повинні виконувати його протягом шести тижнів, щоб точно його освоїти.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2022-10-03)
Переглядів: 1980 | Теги: сон, тривога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar