Внутрішнє джерело депресії встановлено

Дослідники з Уханьського університету в Китаї виявили раніше невідомий механізм, який зв’язує кишкові бактерії, естрадіол та депресію у жінок.

Попередні дослідження показали, що добрий настрій або депресія можуть бути пов’язані з рівнем естрадіолу. Естрадіол є основною формою гормону естрогену у репродуктивному віці.

Нове дослідження вирішили провести через спостереження, що рівень естрадіолу в крові жінок у пременопаузі з депресією був приблизно на 43% нижчим. Відомо, що цей гормон потрапляє в кишечник після метаболізму у печінці, а потім частково повертається назад у кров. Тому вченим став цікавий зв’язок із ШКТ.

У результаті виявилося, деякі види кишкових бактерій здатні руйнувати естрадіол з допомогою ферменту 3β-HSD. Дослідники провели експеримент на мишах і виявили, що ті з них, яким вводили 3β-HSD-продукуючі бактерії, мали нижчий рівень естрадіолу та виражені ознаки депресії.

Дослідники вважають, що бактерії, що розкладають естрадіол, та фермент 3β-HSD можуть бути потенційними мішенями для втручання при депресії у жінок у пременопаузі.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2023-03-22)
Переглядів: 1620 | Теги: Джерело, депресія, естрадіол | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar