Збільшує відчуття голоду у чоловіків сонячне світло

сонячне світло Вплив сонячних променів посилює відчуття голоду у чоловіків набагато помітніше, ніж у жінок. Такого висновку дійшли вчені з Університету Тель-Авіва.

Вартість сендвічів, морозива та прохолодних напоїв на пляжі набагато вища, ніж у магазинах десь поблизу. І ось тепер з'ясовується, що саме чоловікам доводиться за них найчастіше розплачуватись, причому зовсім не тому, що вони джентльмени і не дозволяють це робити подругам.

Ізраїльські дослідники встановили, що під впливом сонячних променів відчуття голоду у чоловіків зростає значно більше, ніж у жінок. Це дослідження засноване на вивченні харчових переваг близько 3000 ізраїльтян у літній період.

Спостереження показали, що у чоловіків сонячне світло активує білок під назвою p53, який сигналізує організму про необхідність вироблення гормону греліну, що стимулює апетит. У жінок гормон естроген блокує вплив між p53 та греліном, тому на них сонце не справляє такого впливу. Ось чому апетит зростає саме у чоловіків. Все це було підтверджено і на лабораторних моделях, тому встановлено ще одні характерні відмінності між чоловіками та жінками у справі активації метаболічного механізму.

Дослідження показує, що сонячне світло викликає вироблення білка p53, щоб відновити пошкодження ДНК на шкірі. Але поява цього білка призводить до різної дії в чоловічому та жіночому організмі. У чоловічому він також провокує голод, а жіночий гормон естроген цього не дає. Отже, саме шкіра є основним регулятором енергії та апетиту як у лабораторних тварин, так і у людей.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2022-07-21)
Переглядів: 2230 | Теги: чоловік, відчуття, Сонячне, світло, голод | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar