11:53 AM
Продаж технологій РФ і КНР у Франції: затримано керівників компанії з виробництва мікрочіпів

Ommic Чіпи і технологічна інформація потрапляли до російської державної компанії, що виробляє озброєння, вважають слідчі.

У Франції затримали девʼятьох керівників компанії з виробництва чіпів Ommic у межах розслідування справи про незаконну передачу технологій Китаю та росії. Також були заарештовані акції Ommic, яка опинилася під контролем китайського бізнесмена, повідомила французьку газету Le Parisien.

Ommic виробляє надпотужні високопродуктивні чіпи, які застосовуються в обладнанні для 5G, супутниках, а також в радарах на танках і винищувачах, системах наведення ракет. Такі технології ретельно охороняються, а їх експорт контролюється.

За даними видання, розвідка Франції тривалий час відстежувала звʼязки Ommic з Китаєм. 24 березня звинувачення були висунуті двом громадянам Франції та двом громадянам Китаю.

Le Parisien повідомила, що французькі спецслужби виявили цілу мережу постачання технологій подвійного призначення не лише до Китаю, а й до росії.

За оцінками слідчих, росія придбала напівпровідники подвійного призначення на загальну суму 11,8 мільйонів євро. Складна схема передбачала їх поставку через Китай. Крім того, були прокладені маршрути через Литву, Індію та Туреччину. Чіпи і технологічна інформація потрапляли до російської державної компанії, що виробляє озброєння, стверджують слідчі.

Підозрюваним представникам компанії Ommic може загрожувати до 15 років увʼязнення.

Нагадаємо, у червні У Південній Кореї заарештували 65-річного колишнього керівника Samsung Electronics Co. Його звинуватили у масштабній крадіжці даних — креслень і проєктів, які становлять комерційну таємницю, для відтворення заводу з виробництва мікросхем пам’яті у місті Сіань, на півночі Китаю, неподалік від заводу Samsung.

Категорія: Новини світу | Переглядів: 1043 | Додав: news | Теги: Ommic | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar