Сухофрукти: головні небезпеки

Сухофрукти дійсно мають ряд позитивних властивостей і в розумних дозах корисні для здоров’я. Однак ховаються в них і певні небезпеки, про які попереджають дієтологи.

Хоча сухофрукти називають корисним перекусом, в них міститься значна кількість цукру, а ще вони досить калорійні. Щоб уникнути негативного ефекту, важливо вживати їх помірно, зловживання загрожує набором ваги, підвищеним ризиком розвитку діабету і серцево-судинних недуг.

Крім того, є ймовірність напоротися на оброблені сульфітами сухофрукти, які часто присутні на прилавках магазинів. Від нормального продукту їх відрізняє більш привабливий блискучий зовнішній вигляд. Зазвичай після висушування фруктів ті втрачають вологу, тому не завжди здаються апетитними візуально.

Зберігати продукт теж потрібно правильно. Якщо вони знаходиться у вологому середовищі, то це спровокує утворення цвілі. Втім, загрози для здоров’я вона не несе і може змитися водою.

Вказали експерти і на переваги сухофруктів. Перш за все вони дуже поживні, навіть невеликої кількості вистачить для насичення і отримання запасу енергії. У продукті багато вітамінів і корисних речовин, він багатий антиоксидантами, здатними уповільнювати процес старіння, а також клітковиною, магнієм і калієм.

Хоча цукру в сухофруктах багато, він там має природне походження. Якщо є тяга до солодкого, корисніше буде перекусити фініком або декількома чорносливами, ніж покупним тортом з сумнівним складом. Переваги продукт має і для травлення, оскільки багатий клітковиною і стимулює роботу кишечника. Навіть мінімальної кількості сухофруктів в раціоні досить, щоб поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту.

Категорія: Цікаві статті | Додав: news (2023-06-07)
Переглядів: 1140 | Теги: сухофрукти, небезпека | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar