0:29 AM
Сховище відпрацьованого ядерного палива запрацювало в Україні

В Україні запрацювало Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива, попри небезпеку через воєнний стан. Сьогодні його було введено в експлуатацію. Про це повідомляє Укренерго з посиланням на американську компанію Holtec International.

Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива. Фото: Укренерго

"Ми маємо віддати належне мужності та відвазі наших українських колег на чолі з міністром енергетики України Германом Галущенком та керівником "Енергоатома" Петром Котіним, які керували успішним введенням в експлуатацію і транспортуванням відпрацьованого ядерного палива з діючих реакторів країни до першого у світі сухого ЦСВЯП", — йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, будівництво сховища завершилося, попри воєнний стан та усі ризики. Воно складається з кількох високоякісних конструкцій Holtec, які захищають об'єкт від природних та техногенних загроз.

Торік в "Енергоатомі" розпочали відправляти відпрацьоване ядерне паливо з українських АЕС до Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Цей запуск, як додається, знизив українську залежність від Росії і несе в собі чимале значення для експлуатації українських енергоблоків.

"Ми дякуємо нашим партнерам з Holtec International за співпрацю, спрямовану на зміцнення енергетичної безпеки та незалежності України. Після повномасштабного російського вторгнення Україна відмовилася від будь-якої співпраці з агресором у сфері атомних технологій. І запуск роботи сховища — важливий інструмент досягнення поставлених цілей", — каже міністр енергетики України Герман Галущенко.

Категорія: Новини України | Переглядів: 433 | Додав: news | Теги: паливо, відпрацьоване, сховище, Україна, ядерне | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar