0:05 AM
За планом йдуть роботи з будівництва фортифікаційних споруд на Харківщині

Будівництво нових ліній оборони та фортифікаційних споруд на Харківщині йде відповідно до встановлених термінів та обсягів робіт. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, однак утримався від називання конкретних цифр через їхню конфіденційність.

"Роботи дійсно масштабні, такого обсягу ми ще не виконували. Зараз (у 2024 році — ред.) лише на старті понад три мільярди гривень виділили на ці потреби", — сказав Синєгубов.

За його словами, нині підходи до будівництва оборонних споруд набагато глобальніші та передбачають більше бетонних конструкцій, захисних елементів, облаштування підземних комунікацій тощо. Все це необхідно для стійкості фортифікацій і їх збереження в різних погодних умовах.

"Проєкти змінюються, оскільки там зовсім інші вже підходи до будівництва. Більш глобальні, більше бетонних споруд, захисних споруд, облаштування ходів, сполучень тощо, щоб ґрунт не осипався під впливом погодних умов. Маємо зробити все можливо для тог, щоб ми побудувати фактично нові лінії оборони для наших військових і знову ж таки, щоб адекватно протидіяти тим викликам, які ми можливо будемо мати", — сказав Синєгубов.

Він також зазначив, що на будівництво фортифікаційних споруд на Харківщині у 2022-2023 роках як з державного, так і обласного бюджетів було виділено близько 1,75 млрд гривень.

Категорія: Новини Харкова | Переглядів: 733 | Додав: news | Теги: харківщина, будівництво, споруда, фортифікаційна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar