9:56 AM
28 липня - "День виснаження ресурсів землі" у 2022 році

виснаження ресурс земля Це означає, що з початку цього року людство вже використало стільки ресурсів, скільки планета здатна відтворити за календарний рік.

Організація Global Footprint Network (GFN) розраховує настання Дня виснаження Землі (Earth Overshoot Day) з кінця 1970 року по формулі: світова біомісткість / світовий екологічний слід × 365.

День виснаження ресурсів землі припадає на 28 липня. Це означає, що завтра кількість використаних людиною поновлюваних ресурсів перевищить ліміт, який планета здатна компенсувати за рік.

Загалом тенденція негативна: кожного року ми використовуємо ресурси дедалі швидше. Минулого року День виснаження ресурсів землі припадав на день пізніше, ніж цьогоріч — на 29 липня. У 2020-му це сталося 28 серпня, а ще 50 років тому — аж наприкінці грудня.

Це означає, що з початку цього року людство вже використало стільки ресурсів, скільки планета здатна відтворити за календарний рік Організація Global Footprint Network (GFN) розраховує настання Дня виснаження Землі (Earth Overshoot Day) з кінця 1970 року по формулі: світова біомісткість / світовий екологічний слід × 365. День виснаження ресурсів землі припадає на 28 липня. Це означає, що завтра кількість використаних людиною поновлюваних ресурсів перевищить ліміт, який планета здатна компенсувати за рік. Загалом тенденція негативна: кожного року ми використовуємо ресурси дедалі швидше. Минулого року День виснаження ресурсів землі припадав на день пізніше, ніж цьогоріч — на 29 липня. У 2020-му це сталося 28 серпня, а ще 50 років тому — аж наприкінці грудня.

Переглядів: 1295 | Додав: news | Теги: земля, ресурс, виснаження, день | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar