2:05 PM
Ці продукти варто споживати зранку

Багато процесів в організмі залежить від обміну речовин, адже його головне завдання полягає в перетравленні їжі та перетворенні її в енергію.

Так, метаболізм “поставляє” в організм потрібне для життєдіяльності “паливо”. Сам процес може бути швидким або повільним. При швидкому обміні речовин можна за короткий термін і без особливих зусиль схуднути, при повільному зробити це буде нелегко. Щоб домогтися бажаних результатів, метаболізм “розганяють”. Наприклад, за допомогою правильного сніданку. Які продукти з ранку допоможуть у вирішенні цього завдання, розповіли нутриціологи.

Вода

Для запуску і розгону метаболізму фахівці рекомендують починати день з відновлення водного балансу. Відразу після підйому треба випити склянку води. Температура води повинна бути трохи вищою температури тіла, тобто 45-50 градусів. Це допоможе запустити всі важливі процеси в організмі, в тому числі й метаболізм.

Білок і клітковина

Експерти радять з’їдати на сніданок щось білкове. Наприклад, яйце, невеликий шматочок білого м’яса або ростбіфу з цілозерновим хлібом або крекерами. Поєднувати це можна з овочами або зеленню, які містять в собі клітковину.

З овочів відмінно підійдуть броколі, спаржа, рукола, зелена квасоля. З ароматних трав можна використовувати кінзу, кріп, петрушку і базилік. Як варіант, в якості корисного сніданку можна приготувати сендвіч з білкового компонента, овочів і зелені. Білок і харчові волокна в сукупності добре позначаються на обміні речовин.

Спеції

Також для розгону метаболізму в їжу можна додавати спеції, наприклад, в кашу. До тих, які прискорюють обмін речовин відносяться кориця, імбир, куркума. Ще можна додати особливу кокосову олію МСТ (це побічний продукт кокосової олії).

Її користь пояснюється вмістом тригліцеридів: ці сполуки минуть звичайний для жирів травний процес і, розпадаючись вже в шлунку на окремі жирні кислоти, які надходять відразу в печінку. А там перетворюються в енергію. Це не тільки дає додаткові сили, але і позитивно позначається на мозковій активності.

Переглядів: 1191 | Додав: news | Теги: Сніданок, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar