4:12 PM
Для нормалізації артеріального тиску - 5 джерел вуглеводів

Пацієнтам із високим тиском медики зазвичай рекомендують обмежити споживання продуктів із високим вмістом натрію. Тим часом, це не єдиний спосіб приведення тиску в норму. Наприклад, дієта DASH, розроблена спеціально для гіпертоніків, ґрунтується на вуглеводних продуктах.

Банани

Банани є джерелом калію, що сприяє виведенню з організму натрію.

Квасоля

Квасоля багата на розчинну клітковину, натуральні вуглеводи, рослинний білок і магній, який стабілізує артеріальний тиск. Крім цього, квасоля містить резистентний крохмаль, який попереджає перепади тиску.

Йогурт

У натуральному йогурті містяться калій, магній та кальцій, що підтримують здоровий артеріальний тиск. Крім цього, йогурт багатий на пробіотики, які позитивно впливають на кишковий мікробіом і сприяють зниженню тиску.

Овес

Неподрібнений овес є одним із найкращих продуктів для підтримки здорового тиску. У ньому міститься особливий тип клітковини, який сприяє зниженню систолічного та діастолічного тиску. Крім цього, бета-глюкан стимулює кишковий мікробіом.

Апельсиновий сік

100% апельсиновий містить калій, який є одним із ключових мінералів дієти DASH. Крім цього, апельсини є джерелом антиоксиданту гесперидину, який підтримує здоров’я серця.

 

Переглядів: 126 | Додав: news | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar