10:23 AM
Допомагають розчиняти тромби ці спеції

куркума імбир спеція Згустки крові - попередники серцевих нападів та інсультів. Крім надання пікантності вашим стравам, спеції пропонують більше ніж чудовий смак. Чотири популярні спеції пов'язані зі "значним зниженням" тромбоцитів - безбарвних кров'яних клітин, які допомагають вашій крові згортатися.

Куркума

Активним інгредієнтом куркуми є куркумін, який отримують з бісдеметоксикуркуміну (BDMC), що міститься в корені куркуми. Обидві ці речовини мають антикоагулянтну активність.

У дослідженні було показано, що куркумін і BDMC значно продовжують АЧТВ і ПВ (тести, що вимірюють час, необхідний для згортання крові), а також інгібують тромбін (фактор згортання крові) та FXa (невеликі молекули, які пригнічують вироблення тромбіну).

Імбир

Було доведено, що імбир знижує агрегацію тромбоцитів, адже тромбоцити злипаються разом, утворюючи кров'яний потік – у пацієнтів із ішемічною хворобою серця. Подальші лабораторні дослідження показали, що сполуки імбиру (гінгероли та шогаоли) пригнічують вироблення тромбоксану, речовини, яка, як відомо, стимулює агрегацію тромбоцитів».

Каєнський перець

Капсаїцин має протизгортальний ефект.

Результати показали, що від всіх трьох доз спостерігалося значне збільшення часу кровотечі, значна затримка часу згортання крові та значне зниження кількості тромбоцитів.

Кориця

Кориця містить кумарини - природні окультні речовини, що мають антикоагулянтні властивості.

Кориця касія містить більшу кількість кумаринів. Максимальна безпечна добова кількість кориці касії становить вісім мг на день для дорослої людини.

Переглядів: 1266 | Додав: news | Теги: імбир, розчинення, куркума, тромб, спеція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar