Для початку беруть два ватні диски. Їх зрошують водою з пульверизатора, а потім висипають на них насіння лаванди. Ватні диски з’єднують і кладуть у невелику баночку, яку щільно закривають та ставлять у холодильник на місяць. Стратифікацію проводять у січні-лютому за температури не вище +4 °C. Процес займає від 30 до 40-50 днів. Через 1-1,5 місяці насіння розкидають по ґрунту в горщику. Горщик накривають склом або пакетом. За кілька тижнів мають з’явитись сходи. Лаванду висаджують у відкритий ґрунт у червні. Рослина полюбляє сонячні теплі захищені від вітру ділянки з сухим і добре дренованим ґрунтом.
| |
| |
Переглядів: 1340 | | |
Всього коментарів: 0 | |