12:18 PM
Головні ознаки діабету

діабет Діабет - одне з найпоширеніших захворювань у наш час. Про його появу можуть сигналізувати певні ознаки.

Темні ділянки шкіри

Високий цукор у крові може призвести до потемніння ділянок шкіри, цей стан називається чорним акантозом. Це відбувається через високий рівень інсуліну в крові, що змушує клітини шкіри розмножуватися швидше. Ці темні плями найчастіше з'являються на шиї, пахвах і паху, а потемніла шкіра також може здаватися м'якшою на дотик.

Сверблячка

Діабет може викликати пошкодження нервів, особливо рук і ніг, викликаючи поколювання та свербіння. Високий рівень цукру в крові протягом тривалого часу можуть спричинити пошкодження кровоносних судин. В результаті може порушитися кровообіг у кінцівках, що призведе до сухості шкіри та свербежу.

Дріжджові інфекції

Дріжджі харчуються цукром, тому, якщо у вас надзвичайно високий рівень цукру в крові, у вас може бути більше шансів захворіти на дріжджову інфекцію. Високий рівень цукру в крові також ускладнює переміщення білих кров'яних тілець на ваше тіло, а це означає, що ваша імунна система не так швидко бореться з інфекціями.

Дратівливість

Іноді низький рівень цукру в крові може викликати у вас дратівливість або почуття голоду, але високий рівень цукру в крові може викликати у вас почуття напруги. Рівень цукру безпосередньо впливає на настрій – якщо він швидко підвищується та знижується, ваш настрій може бути особливо нестабільним.

Переглядів: 1541 | Додав: news | Теги: ознака, діабет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar