1:47 PM
Існування чотирьох давніх галактик підтвердив телескоп "Вебб"

Спостереження, зроблені за допомогою телескопа "Вебб", підтвердили існування чотирьох стародавніх галактик, які утворилися через 400 млн років після Великого вибуху. Три з них стали найвіддаленішими від нашої планети галактиками, відомими на сьогодні.

існування галактика вебб

Для цього дослідження вчені використовували два інструменти на борту "Вебба": камеру та спектрограф ближнього інфрачервоного діапазону. За допомогою камери велися спостереження над глибоким полем "Хаббла" в дев’яти різних діапазонах інфрачервоних довжин хвиль. При цьому зберігалися зображення, на яких можна було розглянути 100 тис. галактик, кожна з яких знаходиться на відстані мільярдів світлових років.

Потім дослідники застосували спектрограф з метою фіксування випромінювання 250 тьмяних галактик. Завдяки цьому вдалося провести вимірювання червоного зміщення та визначити ряд властивостей газу та зірок у даних галактиках.

Автори дослідження вважають, що зіркоутворення в них мало розпочатися приблизно на 100 млн років раніше віку, в якому вони спостерігаються зараз. Це зрушує передбачуваний час формування ранніх зірок на 225 млн років після Великого вибуху.

Переглядів: 1222 | Додав: news | Теги: галактика, телескоп, вебб, існування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar