2:26 PM
Мінімальний час для сну на добу названо

сон Сон — це вкрай важлива частина життя кожної людини. Адже, поки вона (людина) спить, її організм відпочиває, відновлюється, обробляє інформацію, отриману за день. Недавнє дослідження, яке провели вчені, допомогло з’ясувати, скільки мінімально потрібно спати. Про це повідомляє IFL Science.

Нове дослідження було спрямоване на визначення часу, необхідного людині для сну, щоб підтримувати фізичне та психічне здоров’я в порядку. Менше цього показника спати шкідливо для здоров’я.

Оптимальний час, якого вистачить на повноцінне відновлення організму — це 8 годин на день, а мінімальне — 5 годин безперервного сну. І якщо восьмигодинний сон, багато людей дозволити собі не можуть, то п’ять годин на день більш ніж реально. Крім цього вкрай важливо засинати та прокидатися приблизно в один і той же час.

300 хвилин сну — це мінімальна норма, яка дасть можливість продуктивно працювати та зберегти своє здоров’я в порядку. До цього висновку дослідники прийшли після того, як провели експеримент, в якому взяли участь 8000 людей. У кожного, хто погодився взяти участь у дослідженні було 1-2 хронічних захворювання. Дослідники порівнювали стани здоров’я у цих людей на різних етапах експерименту, а потім порівнювали наявність хронічних захворювань з тим, скільки вони сплять.

Результати показали наступне: ті, хто спав менше ніж 5 годин на добу, були більш схильні до появи нових хронічних хвороб. Ризик збільшився на 30%. Також у них підвищувався ризик ранньої смерті. При цьому ті люди, які щодня спали 5 і більше годин не відчували будь-яких погіршень з фізичним і психічним здоров’ям.

Тому вчені рекомендують переглянути свій графік і робочий режим тим, хто через роботу спить кілька годин на добу, тому що такий спосіб життя веде до хвороб, неврологічних розладів і інших неприємностей.

Переглядів: 1244 | Додав: news | Теги: Час, сон, доба, мінімальний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar